contact inschrijven Home Nieuws
Volg Health & Wellness centrum Den Ham op Facebook! Volg Health & Wellness centrum Den Ham op Twitter!
Topfoto

Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij moet je denken aan problemen met de spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook houdt hij zich bezig met andere fysieke klachten van het menselijk lichaam. Met behulp van fysiotherapie kunnen veel klachten verholpen worden. Hierbij kunt u denken aan massage, elektrotherapie of misschien wel een stukje advies en/of begeleiding richting de werkzaamheden die gedurende een dag uitgevoerd moeten worden. Soms is het niet altijd mogelijk om mensen volledig van de klachten te helpen, maar is het wel mogelijk de klachten onder controle te houden zodat dagelijkse activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Ook het leren om gaan met de resterende beperkingen is een taak van de fysiotherapeut.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF)
Tegenwoordig is een verwijzing van een arts niet meer nodig om bij een fysiotherapeut onder behandeling te komen. U kunt dus zelf de stap nemen om een afspraak te maken voor uw klachten.

Als u niet zeker weet of uw klachten passen binnen het werkgebied van een fysiotherapeut, kunt u hieronder meer informatie vinden. Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn of de klacht behandelbaar is door de fysiotherapeut, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen.

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?
Veel klachten van het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan:
  • Klachten aan spieren, pezen en banden en klachten aan gewrichten, zoals schouders,
  • heup, knie en enkel.
  • Klachten aan de wervelkolom, zoals aan de nek en de (onder)rug
  • Verminderde beweeglijkheid (bewegingsbeperking), stijfheid, evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen, vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering t.g.v een andere aandoening.

Evenals de volgende veelvoorkomende aandoeningen:
  • Reumatoïde artritis (Reuma)
  • Artrose
  • COPD (longaandoeningen)
  • Fibromyalgie

Fysiotherapie Den Ham bestaat uit een team van professionals die elkaar verbeteren, aanvullen en inspireren. Sinds 2008 is Tommie Dam werkzaam als fysiotherapeut in het gezondheidscentrum. In 2014 is Wendy Hegeman het team komen versterken. Onze praktijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Voor meer informatie: www.fysiotherapiedenham.nl
Groepslessen
Fitness
Senioren Fitness
Bootcamp
 
 

Club Yoga
Body Shake
Spinning
Club Power
 
Health programma’s
Sportief afvallen
Obesitas
Personal Training
Fysiotherapie
Contact
Health & Wellness Centrum Den Ham
Goosensplein 1
7683 CG Den Ham
T 0546-67 43 34
info@hwcdenham.nl
Volg Health & Wellness centrum Den Ham op Facebook! Volg Health & Wellness centrum Den Ham op Twitter!
© 2020 Health   Wellness centrum Den Ham | Ontwerp Studio Buskruit | Realisatie Sologic